Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Steampunk: Η Νέα Τάση

Μια τάση που κυκλοφορεί τελευταία στο εξωτερικό είναι το Steampunk.
      Το Steampunk συνδυάζει το ρομαντισμό της Βικτοριανής εποχής με στοιχεία φουτουρισμού και επιστημονικής φαντασίας.
Έχει πάρει το όνομά του από τις ατμομηχανές και εμπνέεται γενικά από τη βιομηχανική επανάσταση των αρχών του 20ου αιώνα. Αισθητικά θα το δούμε να παρουσιάζεται με αξεσουάρ που αποτελούνται από παλιά μεταλλικά αντικείμενα κάθε είδους που προέρχονται κυρίως από μηχανισμούς ρολογιών αλλά και διάφορων άλλων μηχανισμών.
    
      Πρόσφατα ανακάλυψα ένα blog με κοσμήματα Steampunk που αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης: http://steampunkrings.blogspot.com/
Η Catherinette (ιδιοκτήτρια του blog και δημιουργός των κοσμημάτων) έχει τιμηθεί με πολλά αφιερώματα σε περιοδικά και έκθεση των έργων της στο Μουσείο Ιστορίας των Επιστημών της Οξφόρδης.


    Το Steampunkδεν περιορίζεται μόνο στα κοσμήματα. Είναι μία γενικότερη τάση μόδας που εμφανίστηκε τη δεκαετία του '80 με αρχές '90 και αποτελεί εξέλιξη της punk κουλτούρας. Τα τελευταία χρόνια επηρεάζει και την main stream μόδα καθώς βλέπουμε τις αλυσίδες και γενικά τα μέταλλα να επικρατούν στα κοσμήματα και αξεσουάρ.


2 σχόλια:

  1. Πολύ ιδιαίτερα κομμάτια, πραγματικά! Με γεια και το νέο look!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ, Νάντια!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Περιδέραιο εμπνευσμένο από τη φύση

Wire wrapped necklace with Yellow Jasper and Hematite For more info, please follow this link . Το φθινόπωρο μάς χαμογελά γλυκά και ήσ...