Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Αρχάγγελος Γαβριήλ

Αυτό είναι το πρώτο μου έργο στα μαθήματα αγιογραφίας.
Το δεύτερο ήταν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος που βλέπετε σε προηγούμενη ανάρτηση.

5 σχόλια:

 1. Για αρχάρια, η δουλειά σου είναι καταπληκτική,μπράβο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε, όχι και για αρχάρια ρε παιδιά.. μην είστε τόσο αυστηροί με την κοπέλα επειδή σας είπε ότι είναι αρχάρια! κατ' αρχάς Έφη μου το έκανες τέλειο! άκου εμένα που ξέρω από Αγιογραφίες, και μην απογοητεύεσαι από άλλους που δεν θέλω να πώ ότι κάνουν εσκεμμένα πικρόχολα σχόλια, αλλά τουλάχιστον είναι πολύ αυστηροί, ίσως από άγνοια του θέματος!Ο Γαβριήλ σου είναι τέλειος! έτσι γίνεται η Αγιογραφία παιδιά! Είναι τεχνική που θέλει να διατηρήσει την Βυζαντινή τεχνοτροπία, και όσοι λένε για αντιγραφές....εμάς η καλόγρια που μας έμαθε Αγιογραφία ( από ένα Μοναστήρι, μέσω της Μητρόπολης), μας έλεγε ότι σκοπός μας είναι να διαιωνιστούν οι υπάρχουσες Βυζαντινές εικόνες και όταν κάνουμε κάποια συγκεκριμένη εικόνα, πρέπει να είναι ολόϊδια! δηλ. Αντίγραφο. Άλλο άν θέλεις να κάνεις κάποια δική σου εικόνα νέα, αλλά και πάλι θα βασιστείς σε κάποια πρότυπα, για να είναι Βυζαντινή αγιογραφία, και όχι Ζωγραφική!Συγχαρητήρια Έφη μου, να συνεχίσεις , γιατί την έκανες τέλεια, δεν θα καταλάβαινα ότι είσαι αρχάρια άν δεν το έλεγες. Σε χρειάζεται η Αγιογραφία,γιατί τα καλά χέρια σπανίζουν και σύ είσαι ένα απ'αυτά!!! φιλάκια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φανή μου, η Αγιογραφία είναι "δύσκολη".
  Δύσκολη εννοώ να την υπηρετείς.
  Διότι στις μέρες μας αν βγεις να πουλήσεις μιας πεντάρας βραχιόλι, θα το πάρουν.
  Αν όμως βγεις να πουλήσεις μια εικόνα που έκανες περισσότερο από ένα μήνα να την τελειώσεις για να είναι τέλεια, και τη δώσεις για μια πεντάρα, δεν θα την πάρει κανένας!
  Απογοητεύτηκα όχι από την τέχνη της αγιογραφίας αλλά από τον κόσμο και την αντιμετώπιση της αγιογραφίας.
  Είδα ανθρώπους να αγοράζουν αντίγραφα με 20 ευρώ και όταν τους έλεγες ότι μπορείς να τους φτιάξεις αυθεντική εικόνα, ζωγραφισμένη στο χέρι, σε κοιτούσαν σαν εξωγήινο όταν τους έλεγες ότι στοιχίζει τουλάχιστον τη διπλάσια τιμή!
  Το κολάζ λοιπόν αξίζει 20€.
  Η πρωτότυπη που τρως 1 μήνα να τη ζωγραφίσεις και χώρια η παλαίωση όταν γίνεται με αυγό και θέλει ένα χρόνο προτού περαστεί βερνίκι, δεν μπορεί να δώσει ο άλλος 40 με 50€ !!!!!
  Έτσι είναι, Φανή μου, δυστυχώς!
  Η αγιογραφία για μένα είναι μια μεγάλη αγάπη χωρίς ανταπόκριση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έφη μου, αυτό το ξέρουμε όλοι οι Αγιογράφοι. Έχεις δίκιο σε όλα όσα λες.Ο κόσμος δεν ξέρει τίποτα από την τέχνη της Αγιογραφίας, και δεν έχει και τόσα χρήματα να διαθέσει.Ξέρουν όμως ορισμένοι, και το εκτιμούν... εμείς σ' αυτούς απευθυνόμαστε, και χωρίς να ξεφτιλίζουμε την δουλειά μας με τόσο χαμηλές τιμές που μου λες, δηλ. διπλάσια; έ όχι κι έτσι. Θα έχεις τις πολύ καλές δικές σου χειροποίητες Αγιογραφίες, θα τις δείχνεις, θα λες την σωστή λογική τιμή, θα εξηγείς γιατί κοστίζει τόσο, και όποιος θέλει και ενδιαφέρεται για μια σωστή επένδυση για τα παιδιά του, θα το πάρει, αλλιώς ας μείνει, δεν χαλάει ποτέ, ούτε έχεις χάσιμο, ίσα ίσα είναι και για σένα επένδυση.Για να ζήσεις μόνο από την Αγιογραφία αποκλείεται! Μόνο αυτοί που έχουν κάνει βιοτεχνίες και τα στέλνουν έξω, και εκμεταλλεύονται καλά και γρήγορα χέρια, λόγω ανάγκης, αυτοί πλουτίζουν...Αλλά και να το κάνεις και μόνο για να ηρεμήσεις, κέρδος είναι πάλι, γεμίζεις τον κενό σου χρόνο, αν υπάρχει, και γαληνεύει η ψυχή σου. φιλάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ανοιξιάτικο περιδέραιο με κίτρινο Αχάτη και μπλε φυλλαράκια

Wire wrapped necklace, jewelry κωδ: ΠΕ 1220 Statement necklace κωδ: ΠΕ 1220 Handmade jewelry κωδ: ΠΕ 1220 Ένα όμορφο ανοιξ...